Ciekawe miejsca

Chałwa lniana firmy GJ-Gacjana jest produktem „surowym”, nie poddanym obróbce termicznej, dzięki czemu wszystkie składniki użyte w procesie produkcji zachowują swoje właściwości. Chałwa wykonywana jest ręcznie w dbałości o najwyższą higienę. Dzięki dbałości o jak najkrótszy czas od momentu wytworzenia i zapakowania produktu do momentu trafienia do rąk klienta, chałwa charakteryzuje się świeżością, walorami smakowymi, zdrowotnymi i odżywczymi. 

Surowcem najważniejszym w produkcji chałwy jest siemię lniane. Bez tego cennego ziarna chałwa byłaby kolejnym produktem na półce ze słodyczami. Ziarna pochodzą z Dolnego Śląska. 

Produkt został doceniony w konkursie Europa na Widelcu, oraz zdobył wiele innych nagród i wyróżnień. W roku 2016  „Chałwa lniana”  została doceniona certyfikatem ” Dziedzictwo Kulinarne Dolnego Śląska". 

Chałwa dostępna jest w kilku smakach: cynamonowa, orzechowa, żurawinowa, czekoladowa, kokosowa lub cytrynowa. Produkt nie zawiera glutenu. 

Zdjęcia

Nasza witryna wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych. Jeżeli nie chcesz, by były one zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej na ten temat...