Chałwa lniana firmy GJ-Gacjana jest produktem „surowym”, nie poddanym obróbce termicznej, dzięki czemu wszystkie składniki użyte w procesie produkcji zachowują swoje właściwości. Chałwa wykonywana jest ręcznie w dbałości o najwyższą higienę. Dzięki dbałości o jak najkrótszy czas od momentu wytworzenia i zapakowania produktu do momentu trafienia do rąk klienta, chałwa charakteryzuje się świeżością, walorami smakowymi, zdrowotnymi i odżywczymi.
Surowcem najważniejszym w produkcji chałwy jest siemię lniane. Bez tego cennego ziarna chałwa byłaby kolejnym produktem na półce ze słodyczami. Ziarna pochodzą z Dolnego Śląska.
Produkt został doceniony w konkursie Europa na Widelcu, oraz zdobył wiele innych nagród i wyróżnień. W roku 2016 „Chałwa lniana” została doceniona certyfikatem ” Dziedzictwo Kulinarne Dolnego Śląska".
Chałwa dostępna jest w kilku smakach: cynamonowa, orzechowa, żurawinowa, czekoladowa, kokosowa lub cytrynowa. Produkt nie zawiera glutenu.