Naturalne kiszonki i soki z kiszonek z gospodarstwa rolnego Sznajder w Karnicach pod Żmigrodem.
Zawarte w kiszonkach bakterie probiotyczne korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit, usuwając toksyny. To naturalne antybiotyki. Eliminują bakterie chorobotwórcze, dzięki czemu zwiększa się odporność organizmu. Wchodzące w skład kapusty kiszonej, fitoncydy działają bakterio i grzybobójczo, będąc niezastąpionymi w leczeniu wielu schorzeń.
Kapusta, ogórki, buraczki pochodzą z własnych upraw, są kiszone metodą tradycyjną, zaraz po zbiorach, przy użyciu wyłącznie soli kamiennej z Kłodawy.
Kiszonki nie są pasteryzowane, co sprawia, że zachowują bogactwo bakterii probiotycznych. Należy przechowywać je w lodówce.
Produkty z gospodarstwa można zakupić w gospodarstwie w Karnicach (wcześniej dzwonić pod numer 511 116 650), na imprezach plenerowych i targach zdrowej żywności, konkursach kulinarnych oraz w różnych sklepach na terenie Wrocławia oraz Dolnego Śląska.